Steen

Tastend

Abstract

IJsbeeldje

Kunstwerk

Standbeeld

 

 


Andere Kunstuitingen

Het Bolder-Project
Het Bolder-project is op 15 juli 2015 officieel onthuld door wethouder van cultuur, David van der Houwen. De bolders, ook wel meerpalen genoemd, waren tot voor kort wit beschilderd. Ze zijn nog steeds in gebruik: schepen leggen hun trossen er aan vast.

In mei en juni hebben 15 Maassluise kunstenaars bolders tot kunstwerken getransformeerd. Alle ‘kunstbolders’ hebben een maritiem thema gekregen. Dat thema is zeer uiteenlopend opgevat en van abstract tot zeer realistisch verbeeld.

De bolder van Boriska heeft de 4 vlaggen van Leen Smit&Co, Smit&Co , Smit-Lloyd, Smit International gekregen. Is te zien bij de drijvende steiger in de Museumhaven.

Het vraagt soms fantasie, soms kennis om te doorgronden hoe het maritieme thema is verwerkt, want wat lijkt op de Victory Boogiewoogie (het beroemde kunstwerk van Piet Mondriaan) kun je ook zien als een verzameling seinvlaggen. Het merendeel van de bolders is beschilderd, maar er zijn er ook bestickerd en ‘gewrapt’. Het project is een initiatief van de Stichting Maassluise Kunstenaars en is gesponsord door de gemeente Maassluis. De gemeente heeft de kunstenaars ook ondersteund door de bolders vóór het schilderen te behandelen, hekken te plaatsen en het schilderwerk daarna van een beschermende laag te voorzien. Het is een kleurrijke, bijzondere en afwisselende verzameling geworden rond de Binnenhaven, Govert van Wijnkade en bij het Douane huisje. Ga maar eens een ‘rondje bolderen’!


 
Wol pop Pastel tekening Steen beschilderen Acryl & papier schilderij
   
Papier, steentjes & gaas
 

 
 

 Welkom

   Werkwijze
   Exposities
   Beeldhouwwerken
   Andere Kunstuitingen
   Contact
   Links